Endopeel

19

Eylul

Endopeel

19 Eylul, 2012 Admin

Endopeel Nedir ?

ENDOPEEL 6-8 aylık bir süre için, hemen sonuç veren yüz veya vücut liftingi elde etmek üzere patentli bir kimyasal yöntem kullanılarak progresif medikal lifting gerçekleştirmeye yönelik tıbbi bir tekniktir.

Bu tekniğin uygulamasında İsviçreli hekim Prof. Dr. Alain Tenenbaum’un geliştirdiği DocTNB isimli ürün kullanılmaktadır. Yüz cerrahisi alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Tenenbaum’un geliştirmiş olduğu DocTNB, ENDOPEEL tekniğinin ürünü olarak aralarında İsviçre, İtalya, Fransa, Meksika’nın da bulunduğu çeşitli Avrupa ve dünya ülkelerinde 13 yıldır kullanılmaktadır.

Endopeel Tekniği

Yağ asitlerinden yapılmış bir preparat olup, kas lifleri arasında boşluklar oluşturarak 6-8 ay sonra eski haline dönebilen, hızlı bir kas kütlesi liftingi yaratır.

Plastik cerrahlar, kozmetik cerrahlar, KBB ve yüz cerrahları, dermatolog, medikal estetisyenler için yeni bir yöntemdir. 30 dakikadan az bir sürede lifting yapılabilir (skar oluşturmadan kimyasal lifting). Aynı zamanda ciltte hacimsel sıkılaşma sağlar (yüzün 1/3 orta bölgesi)

Uygulandığı her bölgede cildi gerer.

Kötü görünen, torba gibi olmuş düşük gerdan halindeki platisma bantlarının hızlı ve etkili bir şekilde düzeltilmesinde, cildin fiziksel kalitesinin arttırılmasında kullanılır.

Dudak üstündeki kasların hiperaktivitesinden kaynaklanan ve estetik olmayan problemin giderilmesine yardımcı olur.

Etkinlik, kolay kontrol edilebilirlik ve uzun süren etki elde etmek bakımından ENDOPEEL tekniğinin uygulanacağı en uygun yer, kaslardır.

Çalışmalar esnasında doku ölümü veya abse belirtilerine rastlanmamıştır.

Endopeel Tekniğinin Yüz Boyun Uygulamalarında Sağladığı Avantajlar

Cerrahi müdahalelere girmeden acısız bir kimyasal lifting yapılmasını sağlar.

Yüz ve boyun liftinginde, kimyasal yolla, herhangi bir skar oluşmadan hızlı bir şekilde belirgin sonuçların alınması sağlanır

ENDOPEEL tekniği ile yüz ve boyun liftingi 6-8 ay sürelidir.

Cerrahi yüz liftinglerinin daha uzun ömürlü olmasına yardım eder.

ENDOPEEL tekniği, yüzün 1/3 alt bölümünde kasları felç etmeden etki yaparak Botulinum toksini injeksiyonuna bir alternatif olabilir.

ENDOPEEL tekniği, kimyasal araçlarla cilt sıkılaşması sağlayan yöntemlere alternatif oluşturur.

Kaslardaki değişiklikler, hemen hemen tamamen eski haline döner.

Endopeel Tekniğinin Diğer İlginç Endikasyonları

ENDOPEEL tekniği, karbolik asit kas peelingi injeksiyonu olup aşağıdaki endikasyonlar için yeni bir yöntemdir:

Hızlı gluteal lifting: 20 ml kadar kullanarak kalça altı yağlar yukarı kaldırılır.

Kalça bölgesinde bir dışbükeylik elde etmek.

Kalça genişliğini azaltmak.

Kalça bölgesinin cilt kalitesini arttırmak.

 Kalça bölgesine daha genç bir gerginlik sağlamak: Bu etki 30 dakika sonra ortaya çıkar ve 3 saat sonra en iyi haline gelir.

Selülitte iyileşme

Tokyo, Japonya’dan Prof. Hiro Taro Fukuoka boyun bölgesinde gençleştirme için yakın zamanda ENDOPEEL ile kök hücre proteinlerini birlikte kullanmıştır. Sonuçlar tek başına ENDOPEEL’den ve tek başına kök hücre proteinlerinden çok daha iyi olmuştur.

Endopeel Teknikleri İle Sağlananlar

İnjeksiyon yapılan kasta hemen oluşan boyut değişikliklerine bağlı cilt sıkılaşması sağlanır.

 Selülit görünümünde (portakal cilt) hızlı iyileşme sağlanır. Cilt ütülenmiş veya peeling yapılmış gibi görünür.

Kötü görünen torbalanmış gerdan-çene kontürü düzeltilir. Çene kontüründe ve kötü görünümlü torbalanmış gerdanda iyileşme sağlamak için pek çok kasa injeksiyon yapılır. İlgili kaslar şunlardır: Ağız kenarındaki Depressor, Buccinator, Masseter, Medial pterygoideus, Digastric, Mylohyoideus, Geniohyoideus

Endopeel Uygulaması Öncesi Lokal Anestezi

Son zamanlarda lidokain ve tetrakainden yapılan bir jel başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Bu jel, bölgesel anestezi veya tronkular anesteziden daha kuvvetlidir ve etkisi 3 saatten fazla sürer. Bu jel bütün hastalara bir yatıştırıcıya gerek olmadan ENDOPEEL uygulanabilmesini ve tüm işlemin tamamen acısız bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Bu jelin işlemden 30 dakika önce uygulama alanına tatbik edilmesi gereklidir. Sadece anesteziktir. ENDOPEEL sonrası krem olan Les Felins ENDOPEEL’den sonra oluşan enflamasyonu azaltmak bakımından yararlıdır.

Endopeel Sonrası Bakım

Sauna, çok sıcak su, sıcak kahve veya çay gibi ısı yaratacak durumlardan kaçınılmalıdır. Kendinizi güneş veya brozlaşma kabinlerine maruz bırakmayın.

ENDOPEEL sonrası ev bakımı olarak, herhangi bir komedonejenik madde içermeyen Vit A, Vit C, Vit E yanında UVA / UVB koruyucu faktör içeren bakım kremleri önerilir.

Ekimozları (ezik, bere, çürük) olanlar için Vit K faydalıdır.

Bilgiler http://www.endopeel.com.tr/anasayfa adresinden alınmıştır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Son Güncelleme: 26.01.2023

Paylas

Mesaj Gonder

  IP Bilgileriniz Kayıt Altına Alınmaktadır.

Bizimle Çalışın!

Hemen Arayın! 0 537 243 33 99

Hizmetlerimizden sınırsız şekilde yararlanın!